Untitled-design-50

5 idei creative de organizare a rafturilor pe pereti

Amenajarea unei incaperi, fie ca ne gandim la eficienta sau la design, are foarte mult de castigat de pe urma unor rafturi organizate inteligent. Repartizarea echilibrata a elementelor functionale si a celor de decor cu ajutorul rafturilor ajuta o camera nu doar sa respire, ci si sa iti ofere un spatiu util si placut, o incapere relaxanta in care tot ce ai nevoie este la indemana.

Inainte de a discuta, insa, despre cum putem organiza rafturile intr-un mod creativ si eficient, trebuie sa ne asiguram ca ai cadrul ideal pentru asta. Exista cel putin o nevoie pe care orice camera ar trebui sa o satisfaca, aceea a unor pereti puternici, care pot sustine obiecte de mobilier, decoratiuni si aplice de orice forma sau greutate. Lista de avantaje ale BCA-ului include si acest aspect, astfel incat datorita caracteristicilor sale si a unei foarte bune rezistente la smulgere acesta este recomandat ca material de incredere pentru o serie foarte larga de amenajari, oferindu-ti cadrul perfect pentru orice idee creativa.

sursa foto: idlights.com; refabdiaries.com

In plus, sistemele de fixare recomandate pentru peretii din BCA sunt unele obisnuite, asa incat nu iti vor da batai de cap nici in ceea ce priveste alegerea si utilizarea lor si nici pentru gasirea punctului potrivit de fixare. BCA-ul este un material cu o structura omogena si puternica care iti ofera avantajul de a prinde pe pereti tot ceea ce vrei, exact acolo unde vrei, fara grija ca va trebui sa dai zeci de gauri pentru a ocoli golurile de aer din pereti sau aceea ca peretele nu are rezistenta necesara pentru a sustine obiectul pe care doresti sa-l prinzi.

Iata si cele cinci idei care te vor ajuta sa obtii cel mai potrivit design pentru casa sau biroul tau:

1. Scoate in evidenta obiectele, nu raftul

Idei creative pentru amenajarea locuintei

sursa foto: sfgirlbybay.com; desiretoinspire.net

Unul din avantajele mobilei noi, in comparatie cu cea produsa acum cateva zeci de ani, este trecerea de la piesele greoaie la solutii mai ergonomice. Desigur, lemnul masiv va avea intotdeauna farmecul sau, insa un corp de biblioteca voluminos a devenit mai degraba un obiect decorativ in sine.

Pentru ca de multe ori suntem nevoiti sa apelam la un design interior care economiseste spatiu si deschide incaperea, rafturile minimaliste pot deveni un aliat de incredere. Practic, conceptul e simplu: pentru a compartimenta in straturi orizontale, tot ce ai nevoie este un punct de sprijin, o suprafata orizontala. Daca poti ascunde rafturile, scotand in evidenta obiectele de pe ele, cu atat mai bine.

2. Unghiurile drepte nu sunt singura optiune

sursa foto: apartmenttherapy.com; theglitterguide.com; crowdyhouse.com

Desigur, suntem obisnuiti ca obiectele de mobilier sa aiba unghiuri drepte: o serie de dreptunghiuri imbinate de-a lungul peretilor. Daca alte piese de mobilier constituie o provocare in acest sens, rafturile si decoratiunile sunt surprinzator de usor de aranjat.

Sirul ideilor este nelimitat, tot ce trebuie sa faci este sa profiti de oferta de pe piata si de spiritul tau creativ.

3. Joaca-te cu perspectiva folosind nise din BCA si foloseste spatiul eficient

sursa foto: myhomeideas.com

Nisele se pot apropia de conceptul de amenajare modulara, insa constituie o categorie in sine. Acestea au multiple avantaje, imbinand elementul practic si cel estetic. Practic, o nisa sau o serie de nise te pot ajuta sa obtii atat o organizare eficienta, cat si un design de efect, lucrand cu tot ce are mai bun planul spatiului pe care amenajezi.

Fie ca este vorba despre un living, o baie sau un birou, unul din cele mai usoare moduri de amenajare a unei nise practice este BCA-ul, datorita faptului ca folosirea acestuia nu te restrange absolut deloc in privinta dimensiunilor. Deoarece este disponibil in multe dimensiuni si este foarte usor de sectionat, BCA-ul iti ofera libertatea de a pune in aplicare orice tip de design.

4. Abordeaza o amenajare modulara

sursa foto: archiproducts.com; thedesignwalker.it

Unul din motivele pentru care piesele de mobilier modular au parte de atat de mult succes este faptul ca ofera solutii practice si ieftine care sunt in acelasi timp usor de fabricat si de incorporat in multe tipuri de design. Aceasta idee de „mobila Lego” este una care nu scoate in evidenta obiectul de mobilier in sine, ci pune accentul pe simplitatea si utilitatea sa. Pe scurt, iti ofera o solutie, nu un obiect.

Conceptul poate fi foarte usor de aplicat si in cazul rafturilor, indiferent de materialul din care sunt construite. Prin folosirea unui set de rafturi modulare, de aceleasi dimensiuni sau pastrand aceleasi proportii intre dimensiuni, vei obtine nu numai un spatiu compartimentat intr-un mod util, ci si unul armonios geometric. Un alt avantaj al conceptelor modulare este flexibilitatea – in cateva ore, aplicand peretelui doar cateva gauri in plus oriunde vei dori pe suprafata acestuia, poti oricand obtine o noua configuratie, o noua asamblare a aceluiasi set de „piese Lego”.

5. Incearca un design dinamic

bla

sursa foto: pinimg.com

Aceasta idee este, oarecum, o continuare a filosofiei modulare abordate mai sus. Pe scurt, lucrurile stau cam asa: odata ce te hotarasti pe un design general, ai in vedere ca elementele de decor pot fi oricand imbinate intre ele. Poate in cateva luni aduni multe carti, poate primesti cadou un set de rame pe care vrei sa il scoti in evidenta, poate pur si simplu te-ai plictisit de aranjarea actuala. Tocmai de aceea, gandeste rafturile in asa fel incat sa poata fi intersanjabile, intre ele ori cu alte elemente functionale sau de decor.

Acestea sunt ideile noastre de rafturi pentru un design proaspat, practic si primitor. Si, desigur, nu uita ca orice configuratie are nevoie de pereti puternici si siguri! Ai ceva de adaugat? Lasa-ne un comentariu!

Iti multumim ca ai citit articolul nostru. Daca vrei sa ne trimiti un comentariu sau o sugestie poti face asta la adresa proiecte@macon.ro .