In momentul in care planuim un proiect de casa sau vizitam un apartament, suprafata si designul baii pot parea simple detalii, mai ales cand, in timpul alegerii sau proiectarii locuintei, apar atatea alte lucruri care ne cer atentia. Cu toate acestea, o baie prea mica sau partitionata ineficient isi poate spune cuvantul, scazand simtitor confortul general al locuintei.
De cele mai multe ori, spatiul destinat baii este, din start, destul de limitat. Astfel, trebuie sa profitam de fiecare centimetru patrat. Pentru ca spatiile de relaxare sunt importante si pentru ca uneori nimic nu e mai relaxant ca o baie lunga si fierbinte, ti-am pregatit o lista de idei care te vor ajuta sa iti amenajezi baia cat mai eficient.
1. Gandeste pe verticala
Pentru a profita de intreg potentialul unei camere, oricare ar fi aceasta, trebuie sa ne aducem aminte ca orice spatiu are trei dimensiuni, iar dimensiunea cea mai usor de uitat este inaltimea. Tocmai de aceea, nu este indicata aglomerarea de obiecte pe jos, ci concentrarea acestora pe margini si in colturile camerelor.
Deoarece folosirea de dulapuri in exces nu este deloc recomandata in cazul incaperilor mici, optimizarea unei sali de baie poate fi facuta mult mai eficient folosind mici polite ori umerase/ cuiere cu mai multe rafturi, montate pe usi. Pentru a oferi un plus de spatialitate camerei, puteti plusa cu cateva trucuri care ofera „adancime”: culori deschise, geamuri mari cu sticla mata pentru lumina naturala si oglinzi inalte.
2. Compartimentare cu blocuri BCA
Cand fiecare bucatica de spatiu conteaza, BCA-ul ofera un avantaj foarte valoros datorita usurintei cu care se pune in opera. Pentru ca blocurile de beton celular autoclavizat pot fi sectionate in orice forma, usor si rapid, acestea devin o solutie extrem de potrivita pentru compartimentarea baii, fie ca este vorba de pereti despartitori subtiri, rafturi, nise, suport pentru dulapuri sau ca baza pentru chiuveta.
3. Imbracarea cazii sau delimitarea dusului
Una din cele mai simple, flexibile si la indemana metode de construire sau partitionare a unei cabine de dus sau a unei cazi de baie este folosirea unei baze de BCA, peste care pot fi aplicate, de exemplu, placi de faianta sau granit. Fiind usor de taiat si potrivite oricaror dimensiuni, blocurile de BCA sunt alegerea optima pentru orice baie, mai ales cand spatiul restrictioneaza sau rezultatul final se bazeaza pe un design mai special, care nu apeleaza la produse de mobilier standard.
4. Castiga spatiu cu o usa glisanta
O alta problema comuna in cazul bailor sunt usile, acestea de multe ori blocand o suprafata care, altfel, ar permite o cu totul alta distribuire a mobilierului. Spatiul ocupat prin deschiderea unei usi clasice, in cazul unei incaperi mici, poate fi salvat apeland la o usa glisanta. Partea buna, in cazul acestei optiuni, este ca dimensiunile, materialul sau culoarea nu constituie limitari – la fel ca in cazul mobilei la comanda, o multime de profesionisti ofera solutii personalizate si o paleta foarte variata din care puteti alege.
Acestea sunt cateva din ideile noastre pentru o baie cat mai spatioasa si aranjata armonios.
Iti multumim ca ai citit articolul nostru. Daca vrei sa ne trimiti un comentariu sau o sugestie poti face asta la adresa proiecte@macon.ro .