featured-image_cut

Ce se mai poate face cu BCA: 4 idei utile pentru amenajari interioare

Deoarece BCA-ul este usor de taiat, insa rezistent in acelasi timp, acesta poate fi folosit, adaugand un strop de inventivitate, ca material de baza pentru amenajarile interioare. Fie ca este vorba de unghiuri drepte sau nu, betonul celular autoclavizat este potrivit pentru corpuri de mobilier sau elemente despartitoare, oricare ar fi dimensiunile acestora.

Fiind atat de simplu de prelucrat, BCA-ul poate fi alegerea optima pentru o multime de proiecte de design interior. Pentru a te ajuta sa dai frau liber creativitatii si pentru a profita cat mai mult de spatiul pe care il amenajezi, ti-am pregatit patru idei de design interior pe baza de BCA.



1. Nisa in BCA – mobila instant

surse foto: laurafoxinteriordesign.wordpress.com, onekindesign.com

La modul general, nisele ofera un plus de eleganta deoarece combina utilul cu esteticul. Un element surprinzator la prima vedere, o nisa patrata sau dreptunghiulara este, in acelasi timp, un spatiu de stocare si o alegere estetica ce elimina rutina unui perete plat, uniform.

Fiind usor atat de proiectat cat si de construit, nisele din BCA pot fi incorporate, cu usurinta, in designul general al unei incaperi, fiind, practic, echivalentul unui raft, sertar sau al unei vitrine.

2. Rafturi de biblioteca si polite de colt

sursa foto: www.brit.co

Folosit pentru construirea de polite sau rafturi, BCA confera sufrageriei sau dormitorului un aer original. Fie ca alegi un design cu rafturi suspendate sau unul pe baza de module cubice, betonul celular autoclavizat puncteaza atat la capitolul eleganta, cat si in ceea ce priveste simtul practic.

3. Mobilier pentru baie

sursa foto: style-files.com

BCA-ul constituie o alegere aparte si in cazul amenajarii bailor, fiind un material potrivit nu doar pentru mascarea tevilor sau a cazii, dar si pentru piese de mobilier. Liniile brute, slefuite cu atentie, ale unui suport de chiuveta din BCA se potrivesc atat in contextul unui design minimalist, cat si in calitate de contrapunct al unei amenajari cu mai multe elemente decorative. In acelasi timp, blocurile din BCA placate mai apoi cu faianta pot fi folosite pentru delimitarea dusului.

4. Un bar pentru bucatarie sau sufragerie

Un bar din BCA este un mod practic de a combina ideea de perete despartitor cu aceea de spatiu de stocare, introducand in acelasi timp si un element de sine statator, cu un scop practic declarat. Astfel, un bar bine amplasat aduce un plus de stil, asigurand in acelasi timp si un element de contrast in cazul in care optati pentru un living cu bucatarie. Cu un strop de creativitate, barul poate fi imbogatit cu module deschise de stocare a bauturilor (din BCA sau materiale complementare), sertare, corpuri de iluminat sau ornamente.

Cum spuneam, BCA-ul este un material foarte usor de prelucrat, fiind potrivit unui numar nelimitat de proiecte de amenajari interioare. Noi ti-am prezentat patru idei, pentru a te ajuta sa dai frau liber creativitatii.

Iti multumim ca ai citit articolul nostru. Daca vrei sa ne trimiti un comentariu sau o sugestie poti face asta la adresa proiecte@macon.ro .