poza-articol-1-compressor_final

Podul casei tale, noul spatiu de joaca al copiilor tai

Oricat de spatioasa ar fi locuinta noastra, mereu ar fi util un spatiu suplimentar pentru joaca si jucariile copiilor nostri.

Locuim de cativa ani intr-o casuta care, desi initial, cand ne-am mutat de la apartament, ni s-a parut spatioasa, a devenit in timp neincapatoare pentru activitatile celor 2 copii nazdravani ai familiei noastre.  Livingul s-a transformat treptat in camera de joaca, iar jucariile au acaparat intregul spatiu disponibil.

Si fiindca vrei sa-i faci fericiti pe cei dragi, sa te bucuri de veselia pe care o raspandesc in timpul jocului, nu ar fi minunat daca ai putea amenaja un spatiu doar pentru ei? Asa s-a nascut ideea de amenajare a unui spatiu in vechiul pod al casei noastre, care pana acum, la fel ca in mai toate casele vechi, a avut doar rol de depozitare.

A urmat o perioada in care ne-am informat ce variante am avea. Am discutat si cu specialistii din domeniu care ne-au ajutat si ei sa intelegem mai bine care sunt alternativele constructive si materialele recomandate. Si chiar daca initial am fost putin retinuti ca vom obtine spatiul dorit, am aflat ca exista materiale moderne, excelente pentru astfel de proiecte. Provocarea a fost sa transformam podul casei noastre dintr-un spatiu intunecat si nelocuit, intr-un spatiu luminos, confortabil din punct de vedere termic si fonic, in care copii nostri sa se distreze in voie si sa fie in siguranta.  

In acest demers am descoperit calitatile sistemului de zidarie Macon cu AeriSpor pe care l-am si folosit la amenajarea mansardei noastre. Pentru a obtine conditii de locuire optime, mansardarile necesita materiale care ofera o buna izolare termica si fonica, iar aceste produse asigura aceste beneficii. Suplimentar, produsele de zidarie cu AeriSpor au avantajul ca au o greutate redusa care genereaza o incarcare mica pe fundatia constructiei, un element de care trebuie tinut cont, mai ales cand e vorba de o constructie veche.

Ne-am dorit un spatiu cat se poate de sigur pentru copii nostri, astfel ca un alt beneficiu important, care ne-a convins sa alegem aceste materiale, a fost protectia ridicata pe care o asigura in cazul unor evenimente neprevazute, de genul incendiilor sau cutremurelor. Produsele nu isi modifica proprietatile de-a lungul duratei de viata a locuintei, nu se deterioreaza, nu putrezesc si nu sunt atacate de rozatoare sau insecte. Toate aceste calitati sunt extrem de importante in cazul mansardarilor, deoarece ultimul nivel al unei constructii este supus, in mod special, unor agresiuni lente, dar distructive in timp.

Implementarea proiectului s-a derulat mai usor decat am crezut initial si ne-a permis sa fim creativi in amenajarea noului spatiu. Ne-a fost de folos si faptul ca produsele de zidarie au fost usor de prelucrat, in forme si modele de design mai deosebite, specifice unor spatii neregulate.

Rezultatul final, un spatiu de joaca luminos si confortabil, bine apreciat de copii nostri, in care acestia isi petrec majoritatea timpului. Si nu in ultimul rand, livingul nostru e aerisit, fara jucarii, unde ne putem relaxa linistiti.

Iti multumim ca ai citit articolul nostru. Daca vrei sa ne trimiti un comentariu sau o sugestie poti face asta la adresa proiecte@macon.ro .