Imagine-articol-blog_28.06_comprimata

Cand te hotarasti “sa te muti la casa ta”…

Ai terminat studiile, ti-ai gasit un job bun si acum te gandesti cum ar fi sa te muti la “casa ta”. Te-ai saturat de camin, chirii si vrei un spatiu al tau, pe care sa-l poti personaliza cum vrei. 

Cumpararea unei locuinte este de cele mai multe ori o investitie pe care o facem o singura data in viata. Astfel, inainte sa iei aceasta decizie trebuie sa iei in calcul anumite aspecte. E important sa fii informat. 

Iata cateva aspecte de baza de care trebuie sa tii cont inainte de ati achizitiona locuinta. 

Defineste-ti criteriile de selectie! 

Pentru inceput e bine sa-ti faci o lista cu criterii pe care ar trebui sa le bifeze viitoare ta locuinta. Analizeaza-le si vezi care dintre ele sunt mai importante pentru tine.

Unde ai vrea sa fie pozitionata locuinta? 

Locatia este unul din factorii importanti pe care ii iei in considerare cand vrei sa iti cumperi o locuinta. Proximitatea fata de serviciu, de magazine, de familie, prieteni sau alte puncte de interes pentru tine este importanta. 

Este destul de aproape de punctele tale de interes? Ai posibilitatea sa mergi pe jos sau mergi cu masina, ori transportul in comun? Trebuie sa iei in considerare si traficul din zona la orele de varf. Un loc la numai 10 minute distanta in afara orelor de varf s-ar putea sa fie de fapt la mai mult de o ora distanta dimineata si seara, cand e foarte aglomerat. Anunturile uneori exagereaza cu cat de aproape este si nu tin cont intotdeauna de trafic. Pentru siguranta ta este bine sa faci un test cu GPS-ul si sa verifici.

Ce buget ai? 

Un alt factor important este bugetul de care dispui. Daca resursele proprii nu sunt suficiente, asa cum e de cele mai multe ori☺, informeaza-te despre variante de imprumut disponibile in piata si fa-ti calculele astfel incat costul sa-ti permita sa te poti bucura si de pasiunile si timpul tau liber. 

Pe langa costul imediat urmator deciziei de cumparare, aceasta va avea un cost repartizat pe toata durata de folosinta, cel de intretinere. Astfel, e important sa te informezi si sa te asiguri de la inceput care sunt variantele mai eficiente. Cum faci asta? Informeaza-te din ce materiale este construita locuinta! O mare parte a suprafetelor care alcatuiesc anvelopa unei cladiri este reprezentata de pereti. Importanta calitatii acestora este deci definitorie in realizarea unei constructii eficiente energetic, cu pierderi de caldura minime. 

Iata de ce, inca de la inceput, trebuie sa stii care sunt materialele de zidarie performante din punct de vedere energetic, care sa poata asigura un grad de confort termic ridicat cu cheltuieli minime. Sistemul de zidarie Macon cu AeriSpor asigura incadrarea constructiilor in clase energetice superioare si astfel garantia unui climat confortabil, mentinerea unor temperaturi constante, cu costuri reduse de intretinere. 

Fii atent la orientarea apartamentului. O locuinta orientata spre nord va fi mai intunecoasa si mai rece, in vreme ce una cu deschidere spre sud va fi mai luminata si mai calduroasa. Alege in functie de preferintele tale!

Cum te poti pazi de posibilii vecini galagiosi?

Confortul unei locuinte depinde si de controlul acustic si de atenuarea zgomotului. Ai putea avea vecini galagiosi.  Nu vrei sa asculti o emisiune TV din camera alaturata. E important astfel sa stii cum te protejeaza peretii interiori ai locuintei tale de zgomotele din jur. Datorita suprafetelor poroase si a continutului de aer inglobat, peretii construiti cu sistemul de zidarie Macon cu AeriSpor sunt un bun absorbant al sunetului. Asigura atat reducerea zgomotului dintre incaperile unei locuinte, dar reprezinta si o importanta bariera impotriva zgomotelor exterioare.

Evalueaza cu atentie finisajele

Verifica totul de cel putin doua ori. Nu te uita doar la lucrurile superficiale.

Faptul ca vezi blaturile din bucatarie ca sclipesc, iar peretii sunt de un alb imaculat, nu inseamna ca si inauntru totul arata la fel.

Pe langa aceste criterii de baza, lista poate continua cu multe altele, importante pentru tine…Analizeaza-le si alege chibzuit! 

Spor la cautat si nu uita cand alegi o noua locuinta e bine sa te informezi! 

  • Fa-ti o lista cu criteriile de selectie importante pentru tine
  • Alege zona 
  • Calculeaza-ti bugetul si asigura-te ca vei avea cheltuieli lunare de intretinere reduse 
  • Asigura-te ca locuinta este construita cu materiale eficiente din punct de vedere energetic 
  • Asigura-te ca vei avea o locuinta confortabila, bine izolata fonic

Iti multumim ca ai citit articolul nostru. Daca vrei sa ne trimiti un comentariu sau o sugestie poti face asta la adresa proiecte@macon.ro .