Descoperă pachetul „Casa Plus”

Drumul de la casa la acasa trebuie sa fie pentru tine simplu si rapid de parcurs. La capatul lui vrei sa ai o locuinta durabila, cu un design placut si util, un mediu de viata sanatos si sigur, sa poti economisi energie in acelasi timp cu asigurarea unui confort termic ridicat, sa fii parte a unui prezent responsabil fata de mediul inconjurator si nevoile generatiilor urmatoare. Pentru aceasta iti oferim CASA Plus, un pachet de materiale, servicii si, mai ales, beneficii.

Cu Casa Plus ai:

  • Sistemul de zidarie BCA MACON: blocuri pentru ziduri exterioare si interioare structurale sau nestructurale, elemente pentru placari, elemente speciale tip U şi O si mortar adeziv pentru BCA. Un sistem complet, alcatuit din materiale calduroase pentru realizarea unor constructii sigure, economice si usor de intretinut!
  • Consiliere tehnica şi suport, de la proiectare si pana la punerea in opera
  • Echipamente/utilaje profesionale – masini de taiat BCA, echipamente si unelte pentru zidarie BCA
  • Livrare directa la santier
  • Materiale pentru structuri din zidarie BCA portanta sau neportanta
  • Suprafete calduroase, cu o excelenta planeitate şi precizie dimensionala
  • Blocuri de zidarie BCA de dimensiuni mari, usor si rapid de zidit si tencuit
  • Trasee pentru instalatii electrice, sanitare sau de incalzire simplu de realizat
  • Protectie la puterea a 7-a.

1. Protectie impotriva frigului din timpul iernii

Avand in vedere specificul zonelor climatice din Romania si mediile temperaturilor exterioare, necesitatea de incalzire a aerului interior acopera un interval de cca 5 luni intr-un an calendaristic. Datorita pierderilor reduse de caldura, generate pe de o parte de conductivitatea termica redusa si, in consecinta, rezistenta termica mare a blocurilor din blocurilor de zidarie BCA MACON, iar pe de alta parte de reducerea la minim a puntilor termice prin numarul redus de rosturi de zidarie BCA, dar si de utilizarea mortarelor pentru rosturi in strat subtire, blocurile de zidarie BCA MACON asigura o protectie superioara impotriva frigului. Pentru grosimi ale zidurilor de peste 35 cm, blocurile tip BCA MACON 2,5 asigura o izolare termica excelenta, chiar şi fara un sistem termoizolator suplimentar. Disponibile si in variante cu grosime de 35, 37,5 sau 40 cm, acestea pot oferi o protectie termica excelenta, in conformitate cu cerintele legale, fara adaugarea unui sistem termoizolator suplimentar.

2. Protectie impotriva caldurii din timpul verii

Pe timpul verii, cand temperaturile exterioare sunt peste cele dorite, pentru o buna calitate a aerului interior este necesar sa pastram racoarea in spatiile interioare. Blocurile de zidarie BCA MACON asigura protectia impotriva patrunderii caldurii in spatiile interioare, limitand transferul de caldura datorita rezistentei termice a blocurilor. Si astfel zilele toride devin mai usor de suportat. Simplu si fara cheltuieli cu racirea aerului interior.

3. Protectie la incendii

O scanteie poate distruge tot ce ai adunat o viata! Sau chiar vieti! Cu blocurile de zidarie BCA MACON esti protejat. Chiar si in cazul unor incendii. Rezistenţa termică a blocurilor de zidarie BCA MACON este o proprietate care conferă şi în cazul incendiilor avantaje unui zid din BCA comparativ cu un zid din alte materiale. Expuse la temperaturi ridicate blocurile din BCA MACON au, pe langa proprietatea de a fi incombustibile, şi pe aceea de a genera un transfer termic mai redus de cealalta parte a zidurilor. Aceasta proprietate inseamna in caz de incendiu de la min 2 si pana la min 4 ore de securitate (incepand cu grosimi ale zidului de doar 10 cm), timp care asigura posibilitatea unor interventii de salvare a vietilor şi a bunurilor. Datorita acestor proprietati se pot utiliza pentru ziduri de protecţie impotriva raspandirii incendiilor, protejand astfel vieti si bunuri. Blocurile de zidarie Macon sunt clasificate ca materiale de constructie incombustibile, fiind incadrate in Euroclasa A1.

Performantele de rezistenta la foc – EI (E = etanseitate, I = izolatie) pentru produsele din BCA MACON, sunt cuprinse intre EI 120 si EI 240, in functie de grosimile blocurilor de zidarie BCA.

4. Protectie in cazul unor cutremure

Urmarile cutremurului din 1977 au condus la o serie de rectificari ale normativelor de proiectare in vederea sporirii sigurantei structurale a acestora. La fel si cele ale cutremurului de la Aquila (Italia) din 2009. Sau cele ale cutremurului din Turcia din 2011. Romania este o tara cu frecvente cutremure de pamant si, cu toate acestea, declanşarea unui cutremur ne surprinde întotdeauna. Un astfel de fenomen nu poate fi prevenit, insa consecintele lui pot fi limitate. Tine doar de atitudinea noastra fata de siguranta si de cum ne pregatim pentru astfel de situatii.

Blocurile de zidărie BCA MACON sunt realizate dintr-un material omogen, uşor, cu o structură puternică, având aceleaşi proprietăţi în ceea ce priveşte rezistenţa la compresiune indiferent de direcţia de solicitare. Această caracteristică are o importanţă definitorie în cazul cutremurelor, atunci când blocurile sunt solicitate atât în plan vertical cât şi orizontal. Mai mult decat atat, in cazul acţiunii seismice directe, valoarea forţei este direct proporţională cu masa peretelui. Ȋn consecinţă, pentru un perete din blocuri din BCA, datorită unei greutăţi mai reduse, forţa seismică va avea o valoare mai mica.

5. Protectie impotriva zgomotelor nedorite

Confortul unei locuinte depinde si de controlul acustic si de atenuarea zgomotului. Ai putea avea vecini galagiosi sau nu doresti sa asculti o emisiune TV din camera alaturata? Este suficient sa utilizezi blocuri de zidarie BCA MACON si sa dimensionezi corect peretii locuintei. Datorita suprafetelor poroase si a continutului de aer inglobat, BCA MACON este un bun absorbant al sunetului. Asigura atat reducerea zgomotului dintre incaperile unei locuinte, dar reprezinta si o importanta bariera impotriva zgomotelor exterioare.

6. Protectia mediului

Suntem in prezent intr-o etapa in care, fie ca vorbim de spatiile in care locuim, fie ca vorbim de cele in care ne desfasuram activitatile, mai mult decat oricand, nevoia cea mai importanta este cea a unui prezent responsabil, care sa nu compromita posibilitatile de satisfacere a nevoilor generatiilor urmatoare. Constructiile sustenabile trebuie sa reprezinte echilibrul intre cele trei dimensiuni: sociala, economica si protectia mediului inconjurator.

Macon este furnizor aprobat de solutii pentru locuinte verzi.

Blocurile de zidarie BCA Macon sunt realizate din materii prime locale – var, nisip, ciment, gips şi apa. Atat procesul de fabricatie cat si exploatarea spatiilor construite presupun consumuri reduse de energie si, in consecinta, un nivel redus de emisii de CO2. Faptul ca nu emana fum sau alte gaze toxice in cazul expunerii la foc si proprietatea materialului de a se putea refolosi si recicla in totalitate sunt de asemenea caracteristici care confera blocurilor de zidarie BCA Macon calitatea de materiale prietenoase cu mediul inconjurator. Si cu tine. Pentru ca este vorba de mediul tau de viata.

7. Protectie fata de cresterile de pret la utilitati

Perioada actuala aduce scumpiri repetate ale pretului gazului, dar si al energiei electrice si, in consecinta, facturi din ce in ce mai mari pentru asigurarea confortului termic in cadrul locuintelor, fie ca vorbim de incalzirea pe durata sezonului rece sau de racirea aerului in sezonul cald.

Reducerea transferului de caldura prin elementele anvelopei cladirii reprezinta unul dintre principalele obiective care trebuie atinse pentru dezvoltarea de cladiri eficiente energetic sau chiar independente energetic. O mare parte a suprafetelor care alcatuiesc anvelopa unei cladiri este reprezentata de pereti. Importanta calitatii acestora este deci definitorie in realizarea unei constructii eficiente energetic, cu pierderi de caldura minime. Rolul lor este cu atat mai mare cu cat, alaturi de structura, peretii sunt elementul cel mai durabil al unei constructii. Daca o fereastra, o instalatie sau un sistem de incalzire pot fi inlocuite cu usurinta atunci cand dorim sa integram in constructie produse mai noi si mai performante, nu putem vorbi de acelasi lucru si in cazul peretilor. Iata de ce, inca de la inceput trebuie sa integram in cladire materiale de zidarie BCA performante din punct de vedere energetic, care sa poata asigura un grad de confort termic ridicat cu cheltuieli minime.

Cu blocurile de zidarie tip BCA MACON 2,5 datorita unei conductivitati termice de doar 0,10 W/mK, una dintre cele mai bune valori care caracterizeaza materialele de zidarie BCA existente pe piata din Romania, se poate obtine incadrarea noilor constructii in clase energetice superioare sau chiar in categoria constructiilor pasive si astfel, garantia unui climat confortabil, mentinerea unor temperaturi constante, dar si asigurarea acestora cu costuri reduse.

Ai aflat ce poti obtine cu  Casa Plus. Tot ce ramane este sa gasim echilibrul perfect intre nevoile tale, particularitatile legate de proiectul tau sau locatia acestuia si gamele si variantele sortimentale ale produselor care alcatuiesc sistemul de zidarie BCA MACON.

De ce ai nevoie de o oferta personalizata „Casa Plus”?

Pentru ca fiecare dintre noi e diferit. La fel si proiectele noastre! Si pentru ca astazi, ne dorim mai mult. Ne dorim confort, adica sa ne simtim bine! Pur si simplu sa vrem sa fie asa mereu!

Contactează-ne pentru a afla mai multe detalii despre produsele noastre și despre soluțiile pe care ți le putem oferi pentru proiectul tău.