MACON este furnizor aprobat de solutii pentru locuinte verzi!

Incepand  cu  29.02.2016 MACON este furnizor aprobat de solutii pentru locuinte verzi certificate de catre Romania Green Building Council.

Statutul de “Green Homes Approved Solution Provider” conferit companiei Macon prin atestatul emis de Romania Green Building Council in urma evaluarii produselor si tehnologiilor certifica faptul ca oferta Macon cuprinde solutii eligibile care pot contribui la obtinerea certificarii proiectelor rezidentiale ca si “locuinte verzi” in cadrul programului “Green Homes certified by Romania Green Building Council”.

Ne-am angajat sa facem ca drumul spre „acasa” sa fie pentru utilizatorii produselor noastre in fiecare zi mai bun, mai simplu si mai rapid de parcurs. In conformitate cu acest angajament, alaturi de partenerul nostru, Romania Green Building Council, incepem anul 2016 cu dorinta de a fi cat mai activi in promovarea constructiilor sustenabile.

Startul parteneriatului cu Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi si obtinerea de catre Macon a atestatului de furnizor aprobat pentru locuinte verzi ne deschid accesul la noi oportunitati de participare la sustinerea unui viitor mediu construit verde, cat mai durabil, dar si  o recunoastere a  demersurilor noastre de pana acum in aceasta directie. Suntem onorati de acest parteneriat si de faptul ca putem contribui cu materialele Macon la  promovarea unor modele performante in domeniul constructiilor verzi.

Ce inseamna locuinte verzi?

Cladiri durabile, cu un design placut, util si inteligent, anvelope eficiente energetic, materiale de calitate superioara, sustenabile, un mediu de viata sanatos si sigur, economie de energie in acelasi timp cu asigurarea unui confort termic ridicat, utilizarea de surse de energie verde, dar si o contributie activa si responsabila fata de mediul inconjurator si nevoile generatiilor urmatoare.

Asa cum se cunoaste, de la sfarsitul anului 2018 in cazul cladirilor publice, respectiv 2020 pentru toate tipurile de cladiri, se vor emite autorizatii de construire doar pentru cladiri al caror consum de energie este aproape egal cu zero. Daca azi segmentul  constructiilor verzi reprezinta inca o optiune, destinata celor interesati de constructii moderne, in urmatorii ani obligativitatea respectarii directivei europene va face constructiile verzi sa fie singurele tipuri de constructii posibile. Iar noi ne dorim ca si pana atunci sa inscriem în portofoliul nostru cat mai multe cladiri verzi.

Sunt deja comunitati locale unde interesul in promovarea bunelor practici si a unui viitor mediu construit durabil se manifesta prin actiuni concrete, unde si agentii economici, dar si autoritatile au inteles sa se implice activ in sustinerea constructiilor verzi. In acest sens exista produse bancare mai avantajoase pentru categoria de constructii verzi sau facilitati fiscale oferite la nivel local celor care detin astfel de constructii. Tinand seama de aceste lucruri, statutul de furnizori aprobati de solutii pentru constructii verzi asigura clientilor nostri posibilitatea de a obtine beneficii suplimentare rezultate din utilizarea produselor noastre, creandu-ne in acelasi timp si un avantaj competitiv. 

Sistemul de zidarie MACON, o solutie recomandata pentru locuinte verzi

O mare parte a suprafetelor care alcatuiesc anvelopa unei cladiri este reprezentata de pereti. Importanta calitatii acestora este asadar definitorie in realizarea unei constructii eficiente energetic, cu pierderi de caldura minime. Iata de ce trebuie sa integram in cladire materiale de zidarie performante din punct de vedere energetic, care sa poata asigura un grad de confort termic ridicat cu consumuri reduse de energie si cheltuieli minime. Blocurile de zidarie Macon sunt materiale performante, care asigura o excelenta izolare termica, iar de la anumite grosimi pot fi utilizate fara aplicarea unui sistem izolator suplimentar. Avand in vedere ca sunt disponibile intr-o mare varietate de dimensiuni si datorita faptului ca operatiunile de taiere, frezare sau gaurire se executa foarte usor si fara sa rezulte resturi neutilizabile, blocurile de zidarie Macon asigura libertatea de a construi fara niciun compromis in ceea ce priveste design-ul.  Alaturi de o proiectare sustenabila a spatiilor de locuit, prelucrarea usoara a blocurilor de zidarie Macon permite si adaptarea functionalitatii spatiilor in functie de nevoile ulterioare ale ocupantilor fara a fi necesare interventii majore in lucrari de reconstructie.

Blocurile de zidarie Macon sunt realizate din materii prime locale – var, nisip, ciment, gips si apa. Atat procesul de fabricatie cat si exploatarea spatiilor construite eficient presupun consumuri reduse de energie si, in consecinta, un nivel redus de emisii de CO2. Faptul ca nu emana fum sau alte gaze toxice in cazul expunerii la foc si proprietatea materialului de a se putea refolosi si recicla in totalitate sunt de asemenea caracteristici care confera blocurilor de zidarie Macon calitatea de materiale prietenoase cu mediul inconjurator.

Intra in cont