6

Pregatirea locuintei de sarbatori – 5 idei inedite de decoratiuni

Din punctul de vedere al amenajarii interioare, perioada sarbatorilor de iarna este momentul perfect pentru a-ti pune simtul practic si creativitatea la lucru. Pentru noi, o casa pentru oameni si nu una pentru mobila este idealul, iar luna decembrie este una din cele mai potrivite perioade pentru a scoate acest aspect in evidenta.
Tocmai de aceea, ti-am pregatit cateva idei care te vor ajuta sa transformi casa intr-un camin cald, festiv si primitor.

1. Coronite din crengi de brad

untitled-design-8


Ar putea parea o idee comuna, insa inainte de a intra in primul magazin de decoratiuni, gandeste-te cat de usor ar fi sa iti creezi propriile coronite de Craciun, pe care le poti atarna fie de usa, fie de perete, in locul tablourilor din sufragerie. Poti folosi, practic, aproape orice fel de sarma un pic mai groasa si rigida, in jurul careia sa impletesti crengi de brad. O alta parte buna este faptul ca nu esti restrictionat de clasica forma rotunda – poti modela cadrul in forma de stea, inima, patrat, triunghi – orice forma iti place si complimenteaza incaperea. Apoi, detaliul final: globuri, beteala, ghirlande!

2. Un brad neconventional

2


Fie ca anul acesta renunti la bradul conventional sau doresti pur si simplu sa ii oferi un geaman iesit din comun, ai ocazia sa incerci ceva diferit, iar 10% din idei ar putea umple, singure, cateva zeci de articole.
Poti porni de la un concept simplu, pe care apoi sa il dezvolti folosindu-ti creativitatea: un brad 2D, suspendat sau fixat pe perete, iar materia prima poate fi aproape orice. Poti compune un brad de Craciun dintr-un colaj de poze de familie, vederi sau desene ale copiilor. Poti atarna, in straturi, panglici, prosoape de bucatarie cu modele festive. De asemenea, poti apela la puterea sugestiei: atarna instalatia de beculete, pe perete, in binecunoscuta forma a unui brad, sau chiar ofera-i un contur de crengute (fie ele uscate sau verzi). Orice varianta ai alege (si cate alte idei iti pot veni in minte!), tot ce trebuie sa te asiguri e ca ai un suport stabil si sigur.

3. Micile decoratiuni care fac diferenta

5


Dincolo de marile cadouri care fac inima Grinch-ului sa creasca de trei ori, sarbatorile de iarna sunt o perioada a gesturilor mici si dragi care, impreuna, pot incalzi un camin. Astfel, poti oferi pieselor decorative de rezistenta mici contrapuncte simpatice: un borcan colorat umplut cu dulciuri, conuri sau crengute de brad, un colt cu betisoare parfumate (arome de scortisoara sau portocale suna perfect), o scrisoare adresata mosului lipita de frigider, o portie de mere coapte si calde la marginea mesei festive.

4. O masa festiva speciala

4


Aranjamentele pentru masa festiva de sarbatori pot aduce un aer familial dincolo de servetelele rosii sau cu modele de Mos Craciun si fulgi de nea, iar pregatirea acestora iti poate lua chiar mai putin ca o fuga la magazin pentru a le cumpara (daca luam in calcul si statul la coada, desigur ☺).
Iata o idee care iti poate starni creativitatea: mici decoratiuni din lemn sau batoane din scortisoara, pot complementa foarte bine vasele si tacamurile, aducand un plus de culoare si caldura. Nu trebuie sa te gandesti la ceva complicat – pot fi simple batoane de scortisoara legate cu o panglica festiva de cateva crengute de brad langa tacamuri, ori bucati de lemn prinse cu funda rosie de piciorul paharelor de vin, ori un pat de crengute intr-un cosulet impletit (plin cu bomboane de pom!).

5. Panglici, multe panglici

3


Magazinele de bricolaj, dar si cele de birotica, sunt intodeauna intesate de idei de sarbatori – deloc o coincidenta, cel mai des chiar in luna decembrie. Fie ca alegi sa cumperi modele festive sau sa profiti de rezervele nefolosite din sertarul de jos (fiecare casa le are!), panglicile iti ofera o modalitate foarte simpla si la indemana de a-ti pune creativitatea la lucru. In cazul panglicilor, vestea buna este ca se potrivesc oriunde: in aranjamente subtile si minimaliste sau baroce si florale, acestea pot fi asezate, lipite sau agatate in orice colt al casei, de la picioarele mesei si pana pe tavan.

Speram ca ideile noastre iti vor starni ingeniozitatea, dar si simtul practic. Tu ce idei festive de decoratiuni ai pus in aplicare pana acum si ce te gandesti sa mai incerci? Ajuta-ne sa completam lista!

Iti multumim ca ai citit articolul nostru. Daca vrei sa ne trimiti un comentariu sau o sugestie poti face asta la adresa proiecte@macon.ro .