Poza_articol_Locuinte-sanatoase-si-pentru-nepoti_final

Locuinte sanatoase si pentru nepoti

Se spune ca intr-o viata trebuie sa faci un copil, sa construiesti o casa si sa sadesti un copac. La anii mei am reusit sa le fac pe toate, acum mai lipseste doar sa-mi asez copiii pe la casele lor. Iar in timp ce ma gandeam la casele copiilor, crezand ca le stiu si ca le-am facut deja pe toate, m-am trezit ca pun in practica o alta zicala, aceea care spune ca “omul cat traieste invata”. Sunt la pensie si de curand am invatat cu prietenele mele, alte pensionare, sa folosesc selfie stick-ul.

Si inca mai am o gramada de lucruri noi de invatat. Printre ele si despre calitatea aerului din interiorul unei locuinte si factorii care o influenteaza.

Am citit pe undeva ca cei mai multi oameni petrec pana la 90% din timp in interior, acasa, la locul de munca, la scoala, in sali de specatacole, mall-uri etc. Deoarece majoritatea acestor zone de interior sunt zone de confort, nu realizam mereu ca nu lasam poluarea atmosferica la usa in momentul in care intram inauntru, iar poluantii din exterior patrund in casele noastre si calitatea aerului din interior treptat scade. Dar nu este vorba doar de poluarea care vine din exterior, ci de numerosi alti factori, inclusiv gatitul si alte treburi casnice sau lumanarile pe care le ardem si betisoarele parfumate.

Poate pentru multi dintre noi este o surpriza sa aflam ca aerul din exterior ar putea sa fie in realitate mai curat decât aerul din locuintele noastre dar studiile recente indica faptul ca problema poluarii aerului din interiorul spatiilor inchise este in topul primelor cinci riscuri pentru sanatatea noastra. Praful si murdaria care pluteste in aer este doar o mica parte din ceea ce “se misca” in jurul nostru si aici vorbim despre un amestec invizibil de praf, polen, par de animale, mucegai, fum, lucruri care pot fi deranjante pentru respiratie si foarte periculoase pentru sanatate.

Calitatea aerului din casele noastre, de la locul de munca sau din alte spatii variaza considerabil, in functie de materialele utilizate pentru constructia locului respectiv, pentru curatarea acestuia si de scopul camerei respective, precum si de modul in care utilizam si ventilam spatiul respectiv. Actiunile marunte, precum ventilarea spatiilor inchise, despre care aminteam anterior, pot ajuta la imbunatatirea calitatii aerului din jurul nostru insa aceste actiuni nu sunt eficiente pe termen lung. Iata de ce daca vrem sa obtinem efecte maxime, trebuie sa ne gandim inca de la inceput la caracteristicile si efectele materialelor pe care le integram in constructia locuintelor.

M-am bucurat sa aflu ca am la indemana o noua solutie de zidarie, sistemul Macon cu AeriSpor, o inovatie care asigura materialului performante termotehnice de exceptie si care permite realizarea unor pereti la care nu este necesara adaugarea unei termoizolatii suplimentare. Ce avantaje ofera din punct de vedere al calitatii aerului interior? Temperaturi interioare constante care asigura un excelent grad de confort termic atat iarna, cat si vara, controlul umiditatii  si mentinerea acesteia in limitele optime, adica acei pereti care „respira” despre care am mai auzit.  Cu o reteta si o structura moderna, dezvoltata pentru obtinerea unei zidarii durabile si echilibrate, sistemul de zidarie Macon cu AeriSpor asigura un consum minim de materiale auxiliare si totodata confortul interior sporit pe care toti ni-l dorim. Casele fara termoizolatie suplimentara faciliteaza desfasurarea circuitului natural al aerului care trebuie sa aiba loc in mod firesc. Aerul din case este constant reciclat prin pereti, nu doar in momentele cand se deschid usile sau ferestrele. Astfel de case imi doresc pentru copiii mei. Si pentru nepotii mei care sunt pe drum. Si de aceea voi fi mereu atenta sa-i ajut nu doar material, ci mai ales cu sfaturi bune in alegerile importante din viata.

Iti multumim ca ai citit articolul nostru. Daca vrei sa ne trimiti un comentariu sau o sugestie poti face asta la adresa proiecte@macon.ro .