Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.macon.ro

INAINTE DE A UTILIZA SITE-UL www.macon.ro , VA RUGAM SA CITITI CU ATENTIE ACESTE PRECIZARI. ELE REGLEMENTEAZA UTILIZAREA DE CATRE DUMNEAVOASTRA A SITE-ULUI SI A TUTUROR MATERIALELOR INFORMATIVE DIN ACESTA.

 

1. Prezentul site care se acceseaza la adresa web www.macon.ro prezinta produsele si serviciile grupului de firme MACON, informatii privind firmele care fac parte din acest grup, echipa de management, certificari, cariere si date de contact. Companiile din grupul „MACON” sunt entitati legale separate, de sine statatoare. Cu toate acestea termenii „MACON”, „noi” sau „noua” folositi in acest website vor face referire la „MACON” in general sau, daca nu, se face identificarea companiei daca este explicit exprimat in alt mod.

2. Prin utilizarea acestui site, sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale acestuia, detaliate in aceasta sectiune. Accesul si utilizarea acestui site sunt supuse urmatoarelor conditii de utilizare si tuturor legilor si regulamentelor aplicabile. Accesand si utilizand acest site, acceptati, fara limitari, aceste conditii .Daca nu sunteti de acord sau nu acceptati, fara limitari Termenii si conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parasiti acest site.

3. Drepturile asupra materialelor publicate pe www.macon.ro apartin companiilor grupului MACON. Denumirea „MACON” este marca inregistrata si apartine societatii MACON SRL.

4. Continutul acestui site este proprietatea MACON si nu se poate distribui, modifica, transmite, refolosi, republica, multiplica sau folosi fara acceptul scris al MACON.

5. MACON isi pastreaza toate drepturile de a intrerupe partial sau in totalitate punerea la dispozitie a website-ului www.macon.ro . Avand in vedere proprietatile sistemelor de computere si internet, MACON nu isi poate asuma nici o raspundere pentru disponibilitatea neintrerupta a website-ului www.macon.ro .

6. Intreg continutul acestui site poate fi modificat si va este oferit „ca atare“ fara a se oferi nici o garantie de nici un fel, fie aceasta expresa sau implicita. MACON îşi rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau şterge în orice moment porţiuni ale conţinutului site-ului. De asemenea, MACON îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul conținutul site-ului.

7. Reguli de utilizare a site-ului:

Puteti folosi site-ul si continutul acestuia exclusiv in scopuri legale. Nu veti putea folosi site-ul si/ sau continutul acestuia:

 • in orice alt mod, altul decat scopul in care a fost permis accesul;
 • in orice mod care incalca orice lege sau regulament local, national sau international;
 • in orice mod care este ilegal sau fraudulos sau care are un scop sau efect ilegal sau fraudulos;in scopul transmiterii cu buna stiinta a oricaror date, trimiterii sau incarcarii oricaror materiale care contin virusi, programe spion (Trojan horses, worms, time-bombs, keystroke loggers, spyware, adware) sau orice alt fel de programe nocive sau coduri de computer similare, concepute pentru a afecta negativ functionarea programelor de calculator sau a hardware-ului.

De asemenea sunteti de acord :

a). sa nu utilizati Continutul site-ului pentru alte scopuri decat cel pe care accesul a fost acordat.

b). sa nu reproduceti, duplica, copia sau revinde oricare parte a Site-ului sau Continutului cu inalcarea dispozitiilor prezentului regulament.

c). sa nu accesati fara sa aveti autoritatea, sa nu interveniti, sa deteriorati sau sa distrugeti:

 • orice parte a Site-ului sau a Continutului;
 • orice echipament sau retea pe care Site-ul sau continutul este gazduit;
 • orice program de calculator folosit in punerea la dispozitie a Site-ului sau a Continutului; sau
 • orice echipament sau retea sau program de calculator detinut sau folosit de o terta parte.

Este interzisa utilizarea acestui site pentru a posta sau transmite orice fel de material ilegal, de amenintare, fals, inselator, abuziv, de hartuire, defaimator, vulgar, obscen, scandalos, incendiar, pornografic, profan sau orice alt material care ar putea constitui sau incuraja un comportament care ar putea fi considerat criminal sau care poate da nastere responsabilitatii civile sau penale ori poate fi considerata o incalcare a oricarei legi. Compania MACON va coopera deplin cu orice autoritati care aplica legea sau orice ordin judiciar care solicita sau ordona Companiei sa reveleze identitatea persoanelor care posteaza sau transmit astfel de informatii sau materiale; sunteti de acord in asa fel incat Compania, la alegerea sa, sa inceteze sau sa intrerupa utilizarea de catre dvs. a site-ului pentru nerespectarea Termenilor de Utilizare. In momentul suspendarii sau incetarii respective, dumneavoastra va angajati:
(a) sa incetati utilizarea site-ului si (b) sa distrugeti orice copii facute dupa orice parte a continutului sau. Nu veti considera compania MACON SRL raspunzatoare pentru daunele, costurile, raspunderile, cheltuielile (inclusiv costurile avocatilor) si sumele pentru intelegerile legate de orice proces, pretentie sau actiune depusa de catre un tert impotriva Companiei drept rezultat al (a) neglijentei, proastei reprezentari, erori sau omitere din partea dvs. sau (b) incalcarii din partea dvs. a Termenilor de Utilizare si a legilor sau regulamentelor de aplicare.

8. Exonerarea de raspundere
Utilizarea acestui site este in totalitate pe raspunderea dumneavoastra. MACON SRL sau companiile din cadrul grupului Macon, directorii sau oricare alti angajati din cadrul companiilor grupului MACON, implicati in conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt raspunzatoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din sau in legatura cu utilizarea acestui site sau a continutului sau. MACON SRL nu-si asuma nici o responsabilitate si nu va fi raspunzatoare pentru nici o dauna sau virusi care ar putea sa va infecteze computerul sau alte dispozitive/bunuri in urma accesarii sau utilizarii acestui site sau descarcarii oricarui material, informatii, text, imagini video sau audio de pe acest site.

9. Virusi, Infractiuni de hacking si alte infractiuni
Este interzisa folosirea abuziva a site-ului prin introducerea cu buna stiinta de virusi, programe spion (Trojan horses, worms, time-bombs, keystroke loggers, spyware, adware) sau alte materiale daunatoare. Este interzis sa incercati sa obtineti accesul neautorizat la site, la serverul pe care este stocat site-ul sau pe orice alt server, computer sau baza de date conectat la site. Este interzis atacul site-ului prin intermediul unui atac „denial-of-service” sau „distributed denial-of service”. Prin incalcarea acestei clauze se va comite o infractiune, in temeiul Legii 161/2003 si a legii penale aplicabile. MACON va raporta orice astfel de incalcare catre autoritatile competente de aplicare a legii si va coopera cu aceste autoritati prin dezvaluirea identitatii dvs. In cazul unei astfel de incalcari, dreptul dvs. de a utiliza site-ul va inceta imediat.

10. Link-uri pe site-urile unei terte parti

MACON nu va fi facut raspunzator pentru orice pierderi sau daune cauzate de un atac denial-of-service, virusi sau alte materiale nocive tehnologic care pot infecta calculatorul dvs., programele de calculator, datele sau alte materiale de proprietate ca urmare a utilizarii de catre dumneavoastra a Site-ului sau a descarcarii de orice material postat pe Site sau pe orice site legat de acesta.

Site-ul www.macon.ro poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decit MACON S.R.L.. Astfel de link-uri va sunt furnizate pentru a le folosi numai daca veti dori acest lucru. MACON SRL nu controleaza si nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de confidentialitate sau securitate si de functionalitatea acestor site-uri. Fara a se limita la cele mai sus mentionate, MACON S.R.L. isi declina, in mod special, orice raspundere daca aceste site-uri:
Incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti;

 • Sunt inexacte, incomplete sau contin informatii inselatoare;
 • Nu au caracter comercial sau nu raspund indeplinirii unui anumit scop;
 • Nu ofera o securitate adecvata;
 • Contin virusi sau alte elemente cu caracter distructiv; sau
 • Sunt licentioase sau calomnioase.

De asemenea, MACON S.R.L. nu autorizeaza continutul sau orice alte produse si servicii prevazute pe astfel de site-uri. Daca intrati printr-un link pe astfel de site-uri sau pe acest site, va asumati personal toate riscurile potentiale pe care o asemenea alegere o presupune, fara a exista in acest sens permisiunea MACON S.R.L.

11. UTILIZATI ACEST SITE PE PROPRIA RESPONSABILITATE. NICI COMPANIA MACON SRL, NICI ALTE COMPANII DIN CADRUL GRUPULUI MACON, DIRECTORII SAU ORICARE ALTI ANGAJATI AI GRUPULUI DE FIRME MACON SAU TERTI IMPLICATI IN CREAREA, PRODUCEREA SAU LIVRAREA SITE-ULUI NU SUNT RESPONSABILI PENTRU DAUNELE DIRECTE, INDIRECTE, PUNITIVE, INCIDENTALE, SPECIALE, LOGICE SAU ALTE DAUNE LEGATE DE UTILIZAREA ACESTUI SITE SAU A CONTINUTULUI INDIFERENT DACA SE REALIZEAZA PE BAZA UNUI CONTRACT, RESPONSABILITATE STRICTA SAU ALTA MODALITATE, CHIAR CU AVERTIZAREA PRIVIND POSIBILITATEA UNOR ASTFEL DE DAUNE

12. Acesti Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.macon.ro precum si utilizarea acestui site sunt guvernate de legile din Romania. Instantele competente din Romania vor avea jurisdictie exclusiva asupra oricaror si tuturor disputelor ce vor aparea din sau se vor referi la sau vor fi in legatura cu prevederile Termenilor si conditiilor de utilizare si/sau continutul site-ului sau in cazul disputelor in care acesti Termeni si conditii de utilizare si/sau acest site vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.

13. Termenii si conditiile de utilizare a site-ului pot fi modificate in orice moment, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite în continuare „Utilizatori”.

14. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile pentru utilizarea site-ului, pentru a le putea consulta în orice moment.

15. Accesand si navigand pe acest site, utilizatorii accepta implicit, termenii si conditiile de utilizare ale acestuia.

16. Date cu caracter personal
Site-ul www.macon.ro contine o serie de formulare: pentru solicitare cerere oferta, pentru depunere CV, pentru abonare la newsletter sau primirea de noutati ulterioare privind compania Macon.

Completand aceste formulare ca utilizator/vizitator al acestui site, va dati acordul in mod expres si neechivoc ca datele dumneavoastra cu caracter personal (de genul nume, prenume, adresa de email, telefon, etc ) sa fie stocate si prelucrate de MACON.

Datele personale colectate vor fi folosite de catre MACON numai pentru scopurile pentru care au fost colectate si nu vor fi facute publice niciunei terte parti fara acordul utilizatorului. Astfel, datele personale colectate vor fi folosite pentru a răspunde solicitărilor utilizatorilor, pentru a intermedia accesul la informaţii specifice sau oferte, în scop de marketing, reclamă și publicitate, precum și în vederea transmiterii unor informații generale despre produse, servicii, companie.

MACON SRL este operator de date cu caracter personal inregistrat la Registrul General al Agentiei Nationale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal sub nr. 12452.

17. Protectia datelor personale

MACON SRL, in calitate de operator de date cu caracter personal, recunoaşte şi respectă dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, prelucrarea datelor cu caracter personal desfăşurându-se în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii care au furnizat date cu caracter personal beneficiaza de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opozitie a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei. Totodată, utilizatorul are dreptul de a se opune prelucrării datelor sale personale si de solicitare a ştergerii acestora. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la MACON SRL, la sediul din Deva, str. Santuhalm nr. 1, jud Hunedoara, in atentia Departamentului Marketing.

18. Site-ul www.macon.ro contine o Sectiunea de clienti – disponibila numai clientilor companiei, la care accesul este protejat prin user-name si parola. Mai jos cateva aspecte legate de aceasta sectiune:

a. Accesul la aceasta sectiune este disponibil numai clientilor Macon – utilizatori înregistraţi cu user name si parola. MACON are dreptul, în orice moment, să revoce autorizaţia de acces prin blocarea datelor de acces, fără nicio obligaţie de a specifica motivele unei asemenea acţiuni, în special în cazul în care :

 • utilizatorul nu mai este client MACON
 • utilizatorul a încălcat prezentele condiţii sau a fost neglijent în utilizarea datelor sale de acces;
 • utilizatorul a încălcat legislaţia în vigoare pentru accesul la website-ul MACON, sau pentru utilizarea acestuia;

b. In vederea inregistrarii in aceasta sectiune, utilizatorii trebuie sa furnizeze catre MACON date corecte pentru înregistrare si sa anunte MACON imediat cu privire la orice schimbări ulterioare
c. Dupa finalizarea inregistrarii, utilizatorul va primi un nume de utilizator şi o parola (denumite in continuare „datele utilizatorului”).
d. Utilizatorii vor fi obligati sa se asigure ca datele utilizatorului nu sunt divulgate tertilor si vor fi raspunzatori pentru orice actiuni efectuate în legatură cu aceste date. Este necesara delogarea din zona protejata cu parola, dupa fiecare utilizare. În cazul în care utilizatorul afla ca un tert utilizeaza datele sale fără autorizaţie, utilizatorul va fi obligat sa comunice imediat acest lucru catre MACON în scris.
e. După primirea notificarii, MACON va bloca accesul la zona protejata prin parola pentru respectivele date ale utilizatorului. Această blocare poate fi anulata numai dupa ce MACON va primi o solicitare separata din partea utilizatorului, sau după o noua înregistrare.
f. Utilizatorul poate solicita anularea înregistrarii in sectiunea de clienti în orice moment, în scris. În acest caz MACON va sterge toate datele utilizatorului şi alte date referitoare la utilizator, imediat ce acestea nu mai sunt necesare.

 

Informatii despre cookie-urile utilizate de site-ul www.macon.ro

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea „cookie”-urilor utilizate de site-ul www.macon.ro . De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect.

1. Ce sunt Cookie-urile?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, plasat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul atunci cand viziteaza site-ul. Cookie-urile ajuta la identificarea dispozitivului. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).

2. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

3. Ce tipuri de Cookie-uri folosim?

Pe site-ul www.macon.ro folosim urmatoarele tipuri de cookie-uri:

 • First Party Cookies – cookie-uri care sunt emise si pot fi citite doar de site-ul nostru.
 • Third Party Cookies – coockie-uri emise de alte site-uri. (Facebook, Adwords,)

4. Cum sunt folosite Cookie-urile de catre acest site ?

O vizita pe site-ul www.macon.ro poate plasa Cookies cu urmatoarele scopuri :
Cookie-uri de performanta a site-ului
Cookie-uri de analiza a vizitatorilor

5. Care este durata de viata a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasite website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

6. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile folosite in site-ul www.macon.ro nu solicita informatii cu caracter personal si nu identifica personal utilizatorii de internet.

7. Cum sa dezactivati cookie-urile din browserul dumneavoastra?

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web (browser web) permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Astfel, dacă doriți sặ blocaţi utilizarea cookie-urilor trebuie să modificați permisiunile din setarea browser-ului dumneavoastră. Puteti citi mai multe despre modul în care vă controlați cookie-urile din browser-ul dumneavostra pe https://aboutcookies.org
Dacă blocați cookie-urile din browser-ul dumneavoastra, dispozitivul dumneavoastra nu va fi urmărit atunci când vizitați site-ul nostru.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii:

 • Cookie settings in Internet Explorer
 • Cookie settings in Firefox
 • Cookie settings in Chrome
 • Cookie settings in Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:
https://www.youronlinechoices.com/ro/

 

Intra in cont