Beneficiile sistemului de zidarie Macon

Este alcatuit din materiale cu performante structurale si caracteristici tehnice deosebite destinate realizarii structurilor din zidarie portanta sau neportanta in toate tipurile de constructii: locuinte, constructii social culturale, inchideri la cladiri multietajate cu structuri din beton armat indiferent de regimul de inaltime al acestora, constructii industriale, precum si alte lucrari de reconstructie si supraetajare a unor constructii deja existente, in conformitate cu normativele in vigoare.
Utilizand sistemul de zidarie MACON aveti posibilitatea de a construi suprafete calduroase, cu o excelenta planeitate si precizie dimensionala, usor si rapid de tencuit. Lucrarile de zidarie se pot executa utilizand mortar in strat subţire, fara a fi necesara rectificarea suprafetelor.

Constructii calduroase

Descoperit in urma cu aproape 100 de ani, pe fondul crizei energetice de dupa primul razboi mondial, BCA-ul (betonul celular autoclavizat) s-a remarcat inca de la inceput ca un material cu o capacitate de izolare termica superioara, eficient si economic. Izolarea termica superioara are la baza structura materialului care permite inglobarea aerului in pori minuscului, distribuiti uniform in masa acestuia.
Proprietatile deosebite ale blocurilor din BCA privind izolarea termica fac ca aceste materiale sa fie unice, fiind destinate realizarii structurilor de zidarie in toate tipurile de constructii, si, in acelasi timp, asigurand o excelenta izolare termica. Un coeficient de conductivitate termica cat mai mic (capacitatea unui material de a transmite un flux termic produs de diferenta de temperatura de pe suprafetele opuse) si in consecinta o rezistenta termica cat mai mare a peretelui (proprietatea de a se opune transferului termic), sunt proprietati care recomanda un material ca termoizolator, deci o alegere excelenta pentru generarea unui necesar redus de energie pentru incalzirea/racirea spatiilor.

beneficii_1

Locuintele realizate din BCA vor fi calduroase iarna si racoroase vara, datorita pierderilor reduse de caldura, precum si datorita rezistentei la temperaturile ridicate din timpul verii. Astfel, utilizarea sistemului de zidarie MACON asigura odata cu obtinerea unui grad de confort termic ridicat si reducerea costurilor cu energia.

Blocurile din BCA MACON asigura o izolare termica excelenta, chiar si fara un sistem termoizolator suplimentar.

beneficii_2-e1441717572816

Pentru grosimea zidurilor de 40 cm, in varianta sortimentala BCA MACON 2.5, nu mai este necesara aplicarea unui sistem termoizolator suplimentar, cladirea oferind un confort termic excelent, in conformitate cu cerintele legale reglementate in normativul C 107-2005. Conditiile de performanta energetica a cladirilor fac parte din normele obligatorii pe care un proiect trebuie sa le indeplineasca. Din 2011, rezistenta termica minima impusa pentru pentru pereti exteriori a fost reglementata prin normativul C 107-2005 la 1,8 m²K/W.
Blocurile de zidarie tip BCA MACON 2.5 reprezinta o alegere eficienta pentru indeplinirea acestei conditii, o solutie simpla, rapida si in acelasi timp economica, datorita unei conductivitati termice λ = 0.10 ± 0.02 W/mK, una dintre cele mai bune valori care caracterizeaza materialele de zidarie existente pe piata din Romania.

Un grad ridicat de siguranta.
Protectie maxima in cazul incendiilor!

Blocurile de zidarie BCA MACON pastreaza beneficiile betonului conventional – rezistenta, durabilitate, protectie impotriva focului. Datorita acestor proprietati asigura o excelenta protectie impotriva focului si corespund celor mai severe reglementari impotriva incendiilor. Sunt clasificate ca materiale de constructie incombustibile, fiind incadrate in Euroclasa A1. Pe langa ca sunt rezistente la foc si caldura, blocurile de zidarie BCA MACON nu emana fum si gaze toxice, asa cum se intampla in cazul unor materiale termoizolatoare sintetice.

Rezistenta termica a blocurilor din BCA MACON (proprietatea de a se opune transferului termic – de 4 ori mai mare decat a caramizii obisnuite si de 2 ori mai mare decat a caramizii cu goluri) este o proprietate care confera si in cazul incendiilor avantaje unui zid din BCA comparativ cu un zid din alte materiale. Expuse la temperaturi ridicate blocurile BCA MACON au pe langa proprietatea de a fi incombustibile si pe aceea de a genera un transfer termic mai redus de cealalta parte a zidurilor.

Aceste proprietati inseamna in caz de incendiu de la min 2 ore de securitate (pentru ziduri cu grosimi de 10 cm) si pana la min 4 ore de securitate (pentru ziduri cu grosimi mai mari de 20 cm), intervale in care peretii asigura indeplinirea ambelor criterii – etanseitate si izolare, cel putin la nivelul indicat. De exemplu, pentru un zid de BCA cu grosimea de 20 cm, incercarile efectuate demonstreaza o incadrare EI 240, aceasta traducandu-se prin faptul ca timp de 240 min (4 ore) peretele construit din BCA MACON nu permite niciun fel de actiune a focului in incaperea alaturata (E – etanseitate: nu permite trecerea focului, fumului sau gazelor fierbinti; I – izolare termica la foc: nu permite trecerea caldurii prin perete la un nivel care sa poata aprinde obiecte din camera invecinata).

Datorita acestor performante care asigura posibilitatea unor interventii de salvare, blocurile de zidarie MACON se pot utiliza pentru ziduri de protectie impotriva raspandirii incendiilor, protejand astfel vieti si bunuri.

In prezent, MACON este singurul producator de materiale de zidarie care a testat efectiv produsele puse pe piata din Romania, putand demonstra rezistenta la foc a produselor sale in conformitate cu incercarile efectuate de INCERC Bucuresti si interpretarile UTC Bucuresti.

beneficii_3

Un plus de siguranta in cazul cutremurelor!

Blocurile de zidarie BCA MACON au proprietati mecanice care asigura durabilitatea in timp a constructiilor realizate. Supuse unor actiuni seismice, materialele componente ale zidurilor trebuie sa aiba proprietati de rezistenta, stabilitate, rigiditate, ductilitate pentru a-si pastra pozitia si a asigura integritatea constructiei sub actiunea cutremurului. In cazul actiunii seismice directe, valoarea fortei seismice statice echivalente este direct proportionala cu masa peretelui. In consecinta, pentru un perete din blocuri din BCA, datorita unei greutati mai reduse, forta seismica va avea valoarea cea mai mica, in timp ce cea mai mare valoare se inregistreaza pentru zidaria cu elemente ceramice pline.
Blocurile de zidarie BCA MACON sunt realizate dintr-un material omogen, usor, cu o structura puternica, avand aceleasi proprietati in ceea ce priveste rezistenta la compresiune indiferent de directia de solicitare. Aceasta caracteristica are o importanta definitorie in cazul cutremurelor, atunci cand blocurile sunt solicitate atat in plan vertical cat si orizontal.
Blocurile de zidarie din BCA au confirmat siguranta la seism in mod practic, cladirile construite din anul 1970 si pana in prezent suportand seisme majore fara a fi compromisa siguranta structurala a cladirilor.

beneficii_4

Cheltuieli de intretinere reduse

Cumpararea unei locuinte sau constructia acesteia este de cele mai multe ori o investitie pe care o facem o data in viata. Pe langa costul imediat urmator deciziei de cumparare sau constructie, aceasta va avea un cost repartizat pe toata durata de folosinta, cel de intretinere.
O mare parte a suprafetelor care alcatuiesc anvelopa unei cladiri este reprezentata de pereti. Importanta calitatii acestora este deci definitorie in realizarea unei constructii eficiente energetic, cu pierderi de caldura minime.
Iata de ce, inca de la inceput, trebuie sa integram in constructie materiale de zidarie performante din punct de vedere energetic, care sa poata asigura un grad de confort termic ridicat cu cheltuieli minime.

beneficii_5
Cu blocurile de zidarie tip BCA MACON 2.5 datorita unei conductivitati termice de doar 0.10 W/mK, se poate obtine incadrarea noilor constructii in clase energetice superioare si astfel garantia unui climat confortabil, mentinerea unor temperaturi constante, dar si asigurarea acestora cu costuri reduse. Disponibila si in varianta cu grosime de 40 cm, acestea pot oferi o protectie termica excelenta, in conformitate cu cerintele legale, fara adaugarea unui sistem termoizolator suplimentar.
O constructie solida, care sa nu aiba nevoie de renovari sau reparatii, este o constructie durabila, o investitie eficienta pe termen lung.
A construi cu sistemul de zidarie MACON inseamna a creste considerabil confortul locuintei, reducand in acelasi timp costurile cu energia, economisind timp si bani de-a lungul intregii durate de utilizare a acesteia.

Intra in cont